dunszt.sk

kultmag

„A filmjeink találnak meg minket” – Amy Ziering és Kirby Dick, az Allen kontra Farrow alkotói nyilatkoztak

Nagy port kavart februárban az HBO Allen kontra Farrow című dokumentumsorozata. A széria a Woody Allennel szemben régóta fennálló zaklatási vádakban igyekezett tisztább képet adni, sokak szerint azonban a produkció igen egyoldalúra sikeredett. A két alkotó, Kirby Dick és Amy Ziering a bemutató óta nem nyilatkozott gyakran, most a Varietyvel kivételt tettek.

„Mindig azt mondom, a filmjeink találnak meg minket. Interjúkat készítettünk a #MeToo mozgalommal kapcsolatban, és az egyik ilyen beszélgetésünk Dylannel történt. Rögtön éreztük, hogy bár ismerjük és értjük a történetét, ez nem egészen az a narratíva, amit eddig a média kiépített” – fogalmazott Ziering.

„A legérdekesebb ebben az ügyben, hogy mindenki azt hiszi, ismeri a történteket. Hiszen két ismert emberről van szó, olyanokról, akiket évtizedeken át követhettünk a nyilvánosság előtt. Azonban minél jobban beleástuk magunkat az ügybe, annál nyilvánvalóbbá vált, hogy sok részlet vár még itt elmesélésre” – tette hozzá már Kirby Dick.

Az alkotók számára a legfontosabb az volt, hogy meg tudják győzni Mia Farow-t a részvételről. Ebben végül Dylan segített. „Elmondtam anyukámnak, hogy ezek az emberek mások. Ők valóban fel akarják tárni az ügyet, és nem a már meglévő narratívákat akarják elismételni. „

A teljes beszélgetés itt olvasható.

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket