dunszt.sk

kultmag

The Wheel of Time címmel jön az Amazon következő nagyszabású sorozata

Szinte hihetetlen, de a Trónok harca már több mint két éve véget ért, azt az űrt pedig, melyet az HBO produkciója hagyott, igazán egy sorozat sem tudta betölteni, nem készült hasonlóan nagy kiállású és színvonalas fantasyszéria. Talán még a Netflix Vaják című sorozata állt ehhez a legközelebb (bár komplexitásában nyilván meg sem közelítette a nagy elődöt), az Amazon pedig most a The Wheel of Time-mal nevez be a versenybe.

Amely sorozat egyébként Robert Jordan monumentális, tizenöt könyvet számláló regényfolyamán alapul. A készítők kiemelik egyébként, hogy a Trónok harca sikere nélkül minden bizonnyal szóba sem kerülhetett volna egy ilyen monstrum adaptációja. Alkotói szerint a The Wheel of Time egyfajta hidat képezhet a klasszikusabb fantasydarabok és George R. R. Martin világa között.

A sorozat főszerepét az Oscar-jelölt Rosamund Pike játssza majd, az ő karaktere Moraine lesz, aki „titokzatos idegenként forgatja fel az egész közösség életét”, különleges képessége pedig az egész világ szempontjából döntő jelentőségű lehet.

A sorozat első, exkluzív fotóit az Entertainment Weekly oldalán lehet megtekinteni.

A The Wheel of TIme – amely, ha a könyv fordításait követik, Az Idő Kereke címmel jön majd – valamikor novemberben debütálhat az Amazon kínálatában.

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket